Menu

Events

14 May 2023, 17:00

Spånga Folkan, Spånga

Alá Dompan

Vårkonsert i Dompans anda!
Jan Lundgren gästar åter Spånga Folkan med mästerliga musiker.

Jan Lundgren, pianist, kompositör och lektor vid Malmös Musikhögskola räknas som en av Sveriges mest framstående jazzpianister. Han arbetade med Arne Domnérus under många år från 1991 och har i mer än ett decennium hållit en hyllningskonsert för Arne Domnérs på Spånga Folkan, “À la Dompan” där han varje år tar med sig några av Sveriges ledande jazzmusiker. Jan är konstnärlig ledare för Ystad Sweden Jazz Festival liksom för Jazzhus Montmartre i Köpenhamn.

Årets upplaga av Alá Dompan:
Jan Lundgren – Piano
Klas Lindquist – Altsax, klarinett
Hannah Svensson – Sång
Mattias Svensson – Bas
Ronnie Gardiner – Trummor

Klas Lindquist, altsaxofonist och klarinettist, hyllades på Arne Domnérus 81-årsdag med Guldsaxen, som är det Arne Domnérusstipendium som instiftades till Domnérus 80-årsdag. Klas är en mångsysslare och hörs i skilda sammanhang i allt från New Orleans, till swing och storbandsjazz. Han kallas passande nog för Arne Domnerus arvtagare.

Hannah Svensson, sångerska, låtskriverska och artist är dotter till jazzgitarristen Ewan Svensson, som alltjämt är hennes inspirationskälla. Hannah har erhållit flertalet kulturstipendium och är ett uppskattat och återkommande inslag i À la Dompankonserterna. Utöver känd jazzsångerska är Hannah även en erkänd konstnär, passande nog med motiv inom “Jazzkonst”.

Mattias Svensson, anses vara en av Sveriges främsta basister och även en internationellt erkänd jazzmusiker. Han är medlem i Jan Lundgrens Trio och känd som Jan Lundgrens ständige medmusikant. Mattias har också uppträtt med storheter som Lee Konitz, Johnny Griffin, Clark Terry, Toots Thielemans och Betty Carter.

Ronnie Gardiner, är jazztrummis som spelat med bland annat Dizzy Gillespie, Benny Carter, Gerry Mulligan och Dexter Gordon. Han har bott många år i Sverige och är i Sverige mest känd som långvarig trummis i Charlie Norman Trio. Ronnie är ett känt ansikte på Spånga Folkan och vi har glädjen att få lyssna till honom flera gånger per år. Vi har också sett Ronnie berätta om sina amerikanska jazzkollegor i Svt:s nyproducerade dokumentärserie “När Jazzlegenderna kom till Sverige”.

Söndag 14/5 kl.15.00-17.00
Biljettpris: 325 kr
Caféet öppnar kl.14.00

Book now