Lankum (IRL)

Irländska kvartetten Lankum kommer till Nalen den 2 november 2024 med en imponerande liveshow och kritikerrosat fjärde album.

Lankum är en irländsk kvartett bestående av Ian Lynch, Daragh Lynch, Radie Peat och Cormac MacDiarmada. Bandet har stärkt sitt rykte bland Irlands viktigaste röster med släppet av deras fjärde, kritikerrosade album False Lankum (Rough Trade, 2023) som nominerades till Mercury-priset. Albumet har introducerat deras musik för en skara hängivna nya fans.

False Lankum är konstruerat som en enda musikkomposition, bestående av tolv sammanlänkade låtar som sträcker sig över episka 70 minuter. Med inspiration från traditionella sånger och primitiva tekniker har bandet skapat en fördjupad, psykedelisk lyssnarupplevelse som inkluderar experimentella övertoner och dånande drönare förenade med klassisk låtskrivning, nära vokalharmonier och tidlösa berättelser.

Efter en rad utsålda konserter efter släppet av det nya albumet har Lankums liveshow utvecklats till en modern kraft där bandets akustiska instrumentation (uilleann pipes, fiol, dragspel, gitarr, tin whistle och slagverk) och nära harmoniserande sång rör sig mot en vid, kalejdoskopisk ljudvägg.

Upplev Lankum på Nalen i Stockholm den 2 november. Biljetter ute nu.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig. För att köpa och sälja biljetter säkert i andrahand, hänvisar vi Ticketswap.

Gör ett stopp i stans mysigaste kvarterskrog – vår alldeles egna Nalen Restaurang innan eller efter konserten. Boka bord här.

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar