CURRENT 93 (GBR)

Current 93 med David Tibet i spetsen kommer tillbaka till Nalen den 28 september.

Current 93 handlar om David Tibet. Ett oräkneligt antal kompmusiker må ha kommit och gått under de drygt 30 år som har passerat sedan Tibet startade sitt Current 93, han har dock alltid själv stått i centrum med sin säregna, intensiva sång och sina svårtolkade texter fyllda med religiös symbolik.

Musiken har antagit lika många skepnader som han själv har genomgått olika livsåskådningar – från de tidiga årens svårlyssnade oljud till den senare tidens psykedeliska rock.

David Tibet är en inflytelserik musiker, poet och konstnär född 1960 i Malaysia. Han är mest känd som grundare och frontfigur för experimentalbandet Current 93, som har utforskat gränserna mellan industrial, neofolk och dark ambient sedan 1980-talet. Tibets konstnärliga vision är präglad av mystik, andlighet och ockultism, vilket återspeglas i både musiken och texterna.

Med en förmåga att skapa ljudlandskap som sträcker sig från subtila melodier till drömlika ljudkollage har Tibet etablerat sig som en banbrytande figur inom den avantgardistiska musikscenen. Hans texter, ofta präglade av esoteriska och symboliska element, utforskar djupet av mänsklig existens och andlig sökande.

Utöver musiken har Tibet även ägnat sig åt konst, där hans verk ofta återspeglar samma andliga teman. Hans inflytande sträcker sig bortom den musikaliska världen och har påverkat subkulturer som intresserar sig för det övernaturliga och det mystiska. David Tibet förblir en gåtfull och fängslande gestalt inom den experimentella konstscenen.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig. För att köpa och sälja biljetter säkert i andrahand, hänvisar vi Ticketswap.

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar