Hoppa till huvudinnehållet

Nils Landgren Funk Unit ger konsert i Folkets hus

Publicerad:
Nils Landgren Funk Unit
Nils Landgren Funk Unit Foto: Nikola Stankovic

Nils Landgren Funk Unit har bland annat äntrat scener i USA, Kina, Japan och Europa och snart kliver de upp på scenen i Folkets hus i Karlskoga.

Den 25 april firar de bandets 30-årsjubileum med en konsert i Karlskoga och Nya Folkets hus. Arrangör är Karlskoga konsertförening.

– En samling världsartister som kommer bjuda på en mäktig show, säger Robin Sjösvärd, ny producent för Karlskoga konsertförening.

Allt började med en jazzfestival i norra Tyskland där bandet gjorde en konsert tillsammans med James Brown-saxofonisten Maceo Parker, vilket sedan resulterade i en liveinspelning från Stockholm jazz och bluesfestival ”Live in Stockholm” blev startskottet på alltsammans.

Nils Landgren Funk Units turnéer har tagit dem till USA, Kina, Japan, Kenya, Sydafrika samt över hela Europa.

Förutom Nils Landgren på trombon och sång, består bandet av Magnum Coltrane Price bas och sång, Andy Pfeiler gitarr och sång, Jonas Wall tenorsax och sång, Petter Bergander keyboards och sång samt Robert Ikiz trummor och sång.

– Nils Landgren kommer ju från Degerfors och det är häftigt att han kommer hem till trakten. Jag fick möjlighet att spela tillsammans med honom på Kulturskolan i Motala när jag var barn, så det blir jättekul att vara i kontakt med honom igen nu i vuxen ålder, avslutar Robin Sjösvärd.

SE KLIPPET

Artikeltaggar

JapanJazzKarlskogaKarlskoga konsertföreningKonserterMusikNils LandgrenSångUSA

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.